Indkøbskurv

Bone broth - en naturlig kilde til calcium

Skrevet af Carsten Brix -
Bone broth - en naturlig kilde til calcium

Calcium er vigtigt for kroppen, og mange tager derfor dagligt et kosttilskud der indeholder calcium. Det er dog ikke ligegyldigt hvor man får sine kosttilskud fra, da ikke alle tilskud indeholder en form af calcium som kan rent faktisk kan optages af kroppen.

Bone broth indeholder calcium i form af calcium hydroxyapatite der er let optagelig i kroppen i modsætning til standard calciumtilskud der typisk kommer i form af calcium carbonat and calcium glukonat.

Som den amerikanske læge og hjertespecialist James O’Keefe udtrykker det:

”Standard calcium supplements are in the form of calcium carbonate and calcium gluconate, ....calcium carbonate and calcium gluconate are rocks! We didn’t eat rocks. We ate bones.”

Bone broth er ifølge James O’Keefe en kost der minder om den som forfædre spiste og som vi derfor evolutionært disponeret for at kunne optage næring fra. 

Når vores forfædre havde nedlagt et dyr, så blev hele dyret spist og der blev kogt suppe på knoglerne for at få det hele med. Et koncept der i dag ofte refereres til som ”nose to tail”, hvor vi i dag primært spiser skært kød.

Bone broth er i høj grad tro mod det gamle "nose to tail" koncept, og leverer ikke kun næringsstoffer der kan optages men minimerer også madspild.

Ældre opslag Nye opslag