Indkøbskurv

Hvad er Bone Broth?

I en tid, hvor miljøbevidsthed og visheden om, at klodens ressourcer er begrænsede, bør alle tilslutte sig den bæredygtige tankegang. Med Bone Broth ønsker vi at give vores indspark til at skabe en kultur med mindre spild og mere kærligt overskud, hvor selv de mindste ressourcer kan anvendes.

Da de økologiske køer og kyllinger i Danmark er af så høj kvalitet, ville det være en skam ikke at anvende deres nærende benmarv og bindevæv. Alle dyr i Soul Bone’s produktion er dokumenteret økologiske frilandsdyr, hvis knogler vi får leveret 2 gange om ugen af udvalgte danske slagterier landet over som fx friland & himmerlandskød.

Soul Bone’s Bone Broth er en drikkeboullion, der har langtidssimret i mere end halvandet døgn, hvorefter den nedfryses. Ingen tilsætningsstoffer eller andre dikkedarer tilsættes, kun udvalgte danske, økologiske ingredienser.

Vores Bone Broth koges i smukke omgivelser i et vores køkken i Hundested af vores kok Morten. Det primære indhold er opkog fra knogler og bindevæv, mens grøntsager, krydderier og urter er tilsat for at komplimentere & opbygge den gode smag.

Vores to produkter er enten en okse- eller kyllingvariant, der sammen med gulerødder, løg, selleri, fennikel og en røvfuld udvalgte urter, løfter selv den enkleste suppe.

Bone broth kan bidrage til enhver ret med sine vitaminer, næringsstoffer & velsmag. Boullionen kan enten drikkes som den er -- eller anvendes som hverdagsboullion i alt fra gryderetter, supper, saucer, etc. I virkeligheden er det kun fantasien & måske dine smagsløg, der sætter grænserne.

 

Hvad er Bone Broth & hvad gør den gavnlig?

Bone Broth har en stærk tradition gennem menneskets historie. Det blev brugt flittigt i tradiotionelt Kinesisk, Ungarnsk og andre kulturer, for de mange fordele: så som støtte til fordøjelse gennem collagen, mineraler, aminosyrer og kemiske forbindelser, der findes i knogler og bindevæv.

Specifikke kemiske forbindelser som chondroitinsulfat (anvendes i kosttilskud mod slidgigt) og hyaluronsyre (anvendes i konventionelle kosmetiske produkter til ansigtet), som findes i brusk, bindevæv og knogler, det kunne jo være du gik og undrede dig over sådan noget.

Det giver jo fin mening at vores jæger-samler forfædre indså, at det var meget værdifuldt at drikke knoglesuppe og den tidligste bone broth version går 2500 år tilbage. Dengang var det jo vanvittigt at smide noget spiseligt ud, så dyrehove, knogler, ben og andet bindevæv gik aldrig til spilde.

Folk med utæt tarmsyndrom har i mange tilfælde også brugt bone broth til at støtte deres diæt. 

Oven i købet er den kollagen som findes i bone broth, den perfekte støtte til en sund og rask udseende hud.

 

Hvordan nydes bone broth?

Den klassiske måde at få sin bone broth på er ved at drikke den varm ganske som en anden drikkebouillon.

Man kan dog nemt anvende bone broth i madlavningen for derigennem at få sit daglige ernæringstilskud og tilføje en dejlig smag til sin mad.

 

Hvad indeholder bone broth?

Bone broth indeholder kollagen samt en række aminosyrer. Herunder en række essentielle aminosyrer såvel som betinget essentielle.

Bone broth er tilmed en rig kilde til en række mineraler, der frigøres fra knoglerne under den lange simretid.

Blandt dem kan nævnes:

Hvad adskiller bone broth fra en almindelig bouillon?

Forskellen ligger dels i hvad det koges på, dels i hvor lang tid det koges.

Almindelig bouillon vil typisk koges på kød hvor bone broth primært laves på knogler og bindevæv. Kogetiden på bone broth væsentlig længere end en klassisk bouillon. Typisk vil bone broth simre over 24 timer fordi det kræver længere tid at frigøre kollagen og andre vigtige næringsstoffer fra knoglerne.

 

SE VORES VARIANTER HER